Parcul Ueno (上野公園)

Parcul Ueno (上野公園, Ueno Kōen) este un parc public spaţios localizat în secţiunea Ueno din Tokyo, Japonia. Ocupă spaţiul fostului templu Kan'ei-ji, templu asociat adesea cu perioada shogunatului Tokugawa, care a construit templul pentru a păzi castelul Edo la nord-est, direcţtie considerată cu ghinion. Templul a fost distrus în perioada războiului Boshin War.

Parcul Ueno a fost contruit printr-un grant de pământ imperial către oraşul Tokyo de la împăratul Taishō în 1924. Numele oficial al parcului este Ueno Onshi Kōen (上野恩賜公園, Ueno Onshi Kōen), care poate fi tradus ca "Parcul cadoului imperial Ueno".

Photobucket

O faimoasă statuie a lui Saigō Takamori plimbându-şi căţelul se găseşte în parc.

Zona atrage atât turiştii străini cât şi japonezii cu ajutorul celor trei muzee existente: Muzeul Naţional din Tokyo, Muzeul Naţional de Ştiinţe al Japoniei şi Muzeul Naţional de Artă Vestică, a sălii de concert, a templului Tosho-gue, a lacului Shinobazu, cu templul Benzaiten, grădina Zoologică Ueno şi cu templul Gojo (care găzduieşte statui cu vulpile mitologice Inari).


Locomotivă cu aburi in faţa Muzeul Naţional de Ştiinţe al Japoniei.Parcul Ueno şi împrejurimile sale apar adesea în operele de ficţiune japoneze, precum Gan (Gâsca sălbatică) de Mori Ōgai.

1 comentarii:

ichigo spunea...

clar....unul dintre locurile pe care le voi vizita.Cel mai bine ar sa-l vizitez primavara...ar fi ca intr-o lume de poveste....:)

Trimiteți un comentariu