Hikaru Sulu

Hikaru Sulu Pictures, Images and Photos


Cum ieri pe HBO au dat ultimul film Star Trek lansat m-am gandit sa fac o mica postare despre Hikaru Sulu, interpretat de actorul George Takei.

Star Trek a fost un serial care a ajuns primul in multe. Pe langa tehnologia care i-a inspirat pe multi oameni de stiinta (atunci copii) sa inventeze instrumente precum celularul sau scannerul, a distrus multe bariere impuse pana atunci in televeiziunea americana.

A avut prima femeie afro-americana intr-un rol care nu era legat in vreun fel sau altul de sclavie, rol care urma sa duca la primul sarut interrasial (Uhura-Kirk) aratat la televizor. A avut personaje care apratineau tarilor cu care America era in conflict pe acea vreme (gen Rusia) sau cu care fusese in conflict (gen Japonia)

Hikaru Sulu este personajul care, din punct de vedere al creatorilor, trebuia sa reprezinte Asia. George Takei, care jucase numai roluri negative pana atunci a ajuns printre primii actori care sa joace un rol asiatic pozitiv.

Conform biografiei personajului, Hikaru Sulu s-a nascut in San Francisco si este de origini mixte- filipino-japoneze. A aparut in primul episod al seriei originale Star Trek ca facand parte din echipa medicala. Restul sezonului a avut rolul de carmaci si pentru tot restul seriei a fost locotenent.

In ultimul film aparut rolul lui Takei a fost preluat de John Yohan Cho, actor de origine coreana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu