Tsukemono (漬物)

Tsukemono sunt muraturile japoneze. In general servite cu orez, pe post de garnitura sau pe post de gustare cu bautura. De asemenea se poate servi in timpul ceremoniei ceaiului.

Cele mai cunoscute tsukemono sunt facute cu sare, nu cu otet, si alte ingrediente precum sos de soia si sake. Legumele murate traditional sunt ridichile daikon, napii, ardeii si varza chinezeasca.

Cea mai simpla reteta de castraveti in stil tsukemono este acea de a taia castravetii in rondele de 2-3 centimetrii, de a adauga numar egal de linguri de sare cu numarul castravetilor, presarata egal peste fiecare rondea si presata compozitia (pentru a scoate sucul care urmeaza sa se sareze si sa mureze legumele). Se lasa 10 ore in forma presata dupa care se consuma in urmatoarele 2 saptamani (castravetii ramanand pastrati in frigider dupa procedura)

Am postat mai jos o reteta pentru garnitura tsukemono variata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu