Padurea Aokigahara (青木ヶ原)

Padurea Aokihaga este o padure care are asociatie mitologica cu demoni, dar este mai cunoscuta in restul lumii pentru ca este un loc faimos de sinucidere, pe locul 3 in lume datorita celor aproximativ 100 de oameni care isi gasesc sfarsitul aici in fiecare an. Din acest motiv la intrarea in padure s-a pus in semn in care oamenii sunt rugati sa se gandeasca la familiile lor si sa nu se sinucida. Deoarece padurea de la baza muntelui Fuji este foarte deasa autoritatile nu intra mai des de o data pe an pentru a cauta dupa corpuri.

In ani recenti autoritatile au decis sa nu mai publice statistici despre numarul sinuciderilor in padure pentru a nu atrage atentia si a incerca sa descurajeze practica de moarte prin spanzurare sau supradozaj (intotdeauna in crestere in luna martie-sfarsitul anului fiscal japonez).

Popularitatea locului a fost atribuita lui Seichō Matsumoto si a cartii sale Kuroi Jukai (Padurea neagra) in care un indragostit isi ia viata in padure, dar adevarul e ca din punct de vedere istoric sinuciderile incepusera cu mult inainte, locatia fiind tipica pentru ubasute (forma de eutanasiere a batranilor in perioada de foamete sau seceta prin parasirea lor in zone izolate)





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu