Mahoutokoro

Poate stiti poate nu stiti, dar sunt fana Harry Potter. Si fiind fana Harry Potter sunt atenta la declaratiile facute de autoarea J.K. Rowling anul acesta cu privire la comunitatea magica internationala - legata direct de lansarea din noiembrie a Fantastic beasts and where to find them, primul film din trilogia anuntata a fi insipirata din cartea omonima pe care JK a lansat-o in 2001.

Una din dezvaluirile facute se leaga de cele 4 noi scoli de vrajitorie care se afla in lume, inclusiv una in Japonia, numita Mahoutokoro (adica "Loc al magiei"). Locatia e in insula Minami Iwo Jima, ascunsa de celalalte insule din jur. Se spune ca elevii scolii sunt foarte buni la Quidditch, iar robele le cresc si isi schimba culoarea pe masura ce invata mai mult - si daca au facut ceva rau robele se coloreaza in alb-semnul maxim de excomunicare.

De ajuns ajung la scoala pe spatele unor petreli uriasi (imaginati-va un pescarus maro inchis) ceea ce mi se pare superb, fiind amatoare de pasari.

Bineinteles ca in momentul in care Twitterul japonez a auzit vestea au inceput desenele si povestile legate de uniforma si arhitectura scolii cu hastag-ul #マホウトコロ生の日常 (viata de zi cu zi a unui student Mahoutokoro).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu